In het kort

Mijn naam is Marilou Troelstra

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als onderwijzeres en heb een aantal jaren gewerkt met buitenlandse kinderen aan de Internationale Schakelklassen in Enschede en later in Groningen. Hoe leg je contact als je elkaars taal niet spreekt? Ik vond dat een geweldige uitdaging.

Ook in mijn latere werk als docent aan het Doveninstituut HD Guyot in Haren was een goede communicatie hoofdzaak.

Toen na intensieve begeleiding en opvoeding van mijn drie kinderen de een na de ander het huis uitging om te studeren kwam er ruimte om aan mijn vroegere passie, het werken met kinderen en jongeren, een impuls te geven. Met heel veel plezier en interesse heb ik vier jaar de opleiding voor Integratief Kindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie gevolgd en tegelijkertijd het Europese certificaat voor de Psychotherapie gehaald. Het ECP. In 2019 heb ik de specialisatie Integratieve Puber- en Jongeren therapie gehaald. Inmiddels werk ik al een flink aantal jaren in mijn eigen praktijk.

Ook in dit beroep staat een goede communicatie centraal. Mijn doel is bruggen te slaan en dat begon met bruggen tussen mij en het kind, tussen kind en ouders of tussen kind en school.

Inmiddels weten heel veel jongeren en volwassenen mij ook te vinden, veelal enthousiast geworden door de veranderingen en groei die ze gezien of meegemaakt hebben bij hun eigen kind of dat van een bekende. Ik vind het heel fijn om met mensen van alle leeftijden te werken en ben altijd weer onder de indruk van het vermogen en de veerkracht van jong en oud om moeilijkheden te overwinnen en zo groei en autonomie te bereiken. Daar als therapeut een bijdrage aan te mogen leveren is mijn passie.

De therapiesessies worden gegeven in mijn zelfstandige praktijk aan huis, in een plezierige omgeving.